Hegyvidék Galéria


Tisztelt Látogatók!

A Hegyvidéki Önkormányzat által alapított Hegyvidék Galéria 1998-ban kezdte meg működését a Városmajor utcában, majd 2017 januárjában költözött a Királyhágó téri földszinti, utcafrontos kiállítóhelyre, amelynek belsőépítészeti kialakítását és megoldásait, valamint a Galéria új arculatát a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem diákjai között meghirdetett ötletpályázat győztesei tervezték. 

A korszerű, modern, világos és letisztult térben méltó módon kerülnek bemutatásra az alkotások, de nem csak színvonalas kiállítótérként, hanem különböző művészeti programoknak otthont adó kulturális intézményként is jelentős.

A XII. kerület, a Hegyvidék figyelemreméltó művészeti múlttal és jelennel rendelkezik. A Hegyvidék Galéria célja az itteni kulturális, képzőművészeti élet sokszínűségének bemutatása volt. Kiállításainkon találkozhatnak a kerületben egykor, valamint jelenleg is élő és alkotó képző-, fotó- és iparművészek munkáival, de tárlatainkon feltűnnek olyan már elismert, kanonizált művészek, vagy a pályájuk kezdetén álló fiatalabb alkotók is, akik nem hegyvidéki kötődésűek.

Látogatóink számára a kiállításokhoz és a jelentős kerületi eseményekhez, évfordulókhoz kapcsolódva művészeti, irodalmi témájú programokat, tárlatvezetéseket, múzeumpedagógiai foglalkozásokat, művészettörténeti előadásokat, könyvbemutatókat is szervezünk. Rendszeresen tartunk a tárlatok ünnepi zárásaként finisszázst, művész-közönségtalálkozókat, műteremjáró sétákat.

Nyitva tartási időben lehetőség van a Galéria könyvtárában található művészeti témájú könyvek: művész monográfiák, összefoglaló kötetek, kiállítási katalógusok és folyóiratok helyben történő elolvasására a külön erre a célra kialakított olvasósarokban. 

Várjuk Önöket szeretettel!

 

Hegyvidék Galéria

1126 Budapest, Királyhágó tér 10.

+36 1 225-7160 

 info@hegyvidekgaleria.hu

 www.facebook.com/hegyvidekgaleria

 

 utolsó frissítés: 2018-04-19

vfqmywagavzzwduiaqphsilbedxgzgo